Loading...
Over mij 2018-11-29T12:28:21+00:00

Michaël J. Nelck.

Na mijn studie Rechten heb ik van 1987 tot en met 2003 in verschillende functies bij ABN AMRO Bank gewerkt: op Juridische Zaken, bij Corporate Clients Amsterdam, de Dutch Desk te Antwerpen, Productontwikkeling in Amsterdam en tenslotte bij de afdeling Financial Restructuring Nederland (ook wel: Bijzondere Kredieten). In die laatste functie lukte het om ondernemingen met problemen in ca. 75% van de gevallen weer in rustig vaarwater te krijgen.

Ik help graag mensen; uitgangspunt daarbij zijn jouw belangen. Bij voorkeur vanuit een pragmatische benadering. Dat kan betekenen dat ik juridische actie afraad maar eveneens dat ik adviseer om beslag te leggen of te procederen (al dan niet in kort geding).

Interim

Na ABN AMRO Bank heb ik als freelancer diverse interim opdrachten gedaan, onder andere bij Bouwfonds Property Finance en bij Bijzonder Beheer van Rabo Bank Nederland. Vervolgens heb ik van 2008 tot 2012 bij Reaal Verzekeringen gewerkt als Bedrijfshoofd Intermediairs. Ik was onder andere verantwoordelijk voor het risk management van de tussenpersonen van Reaal. De grootte van de afdeling nam in die periode toe van 10 naar 50 medewerkers.

Advocaat

Vanuit de behoefte om ook mijn juridische kennis op zelfstandige en onafhankelijke wijze aan ondernemers ten dienste te stellen ben ik in 2013 als advocaat gestart bij Arena Advocaten te Utrecht. Sindsdien kan ik ook in procedures de belangen van cliënten behartigen.

Na de voltooiing van de Beroepsopleiding Advocatuur en het verkrijgen van mijn stageverklaring ben ik in 2016 mijn eigen kantoor gestart in Hilversum en in 2018 naar Nunspeet verhuisd. Ultimo 2018 laat ik mij uitschrijven als advocaat waarna ik als juridisch adviseur voor bestaande en nieuwe cliënten beschikbaar blijf.

Voor meer detail info over mijn loopbaan zie mijn linkedin pagina

Advocatenkantoor M.J. Nelck: Voor de ondernemer die de waarde kent van deskundig advies en een onafhankelijke & betrouwbare sparring partner.

Michaël J. Nelck